Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, της θρησκευτικής και εθνικής εορτής του έθνους μας, στο πάρκο ανάμεσα στην οδό Μητροπολίτη Κωνσταντίνου Μελενίκου και Εθνικής Αμύνης, απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή μας άρχισε με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του οπλαρχηγού Αθανασίου Διάκου. Στην συνέχεια, μπροστά στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 του αρχιστράτηγου Δημήτρη – Τσάμη Καρατάσσου, οι μαθητές και μαθήτριες μας απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν σχετικά κείμενα, τραγούδησαν δημοτικά τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς χορούς.

ΜΠΡΑΒΟ στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και των τριών τάξεων που συμμετείχαν στη γιορτή μας και μας έκαναν υπερήφανους!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον κο Ζυγούρη, στο θεολόγο του σχολείου μας, στον εμπνευστή και υπεύθυνο της γιορτής, στη μουσικό μας , στην κα Σερενίδου και στην κα Καζακαντώνη τη γυμνάστρια μας.

25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή. Γιορτή γεμάτη φως.

«Δυο λευτεριές σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα,

δυο λευτεριές ματόβρεχτες, παιδιά μεγάλου κόπου, 

η λευτεριά του Έλληνα κι η λευτεριά του ανθρώπου»

(Κωστής Παλαμάς)

Είθε το έθνος μας να είναι πάντα ελεύθερο και εμείς να αξιωνόμαστε και να πανηγυρίζουμε υψώνοντας την γαλανόλευκη!