Συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε και τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του 7ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, σχολείων της Ενορίας του Αγίου Παύλου. Στην ακολουθία παρευρέθηκε και η Σχολική Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Μαρία Συργιάννη.

Ο Μητροπολίτης μας, μίλησε στα παιδιά με αγάπη και εξήγησε με απλά λόγια, την σημασία της τέλεσης της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Σεβασμιότατος εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και ευχαρίστησε μαθητές και μαθήτριες. Τα παιδιά προσήλθαν με ευλάβεια και μετέλαβαν των αχράντων μυστηρίων. Τέλος πήραν την ευχή του Μητροπολίτη και παρέλαβαν από αυτόν μια κάρτα με QR για να μπορούν να ακούν ηχογραφημένη την Καινή Διαθήκη. Ο πατήρ Νικόλαος ο εφημέριος του ναού πρόσφερε σε όλους ένα κέρασμα.

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821 «Άνεμος Ελευθερίας»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, oι μαθητές /τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το κινηματοθέατρο «ΦΑΡΓΚΑΝΗ», τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ταινία «Άνεμος Ελευθερίας». Πρόκειται για μια μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο δημιουργός συνδυάζει τη μυθοπλασία με τo ντοκιμαντέρ, ώστε από τη μια να «ζωντανέψει» πρόσωπα και καταστάσεις μέσα από τη μυθ-ιστορία κι από την άλλη να ενσωματώσει στο έργο τις αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας.

Η ταινία παρακολουθεί τη διαδρομή ενός επινοημένου χαρακτήρα, του Ιωάννη Φίλωνα, -εμπόρου και ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας– από τη διασπορά του ελληνισμού ως την προεπαναστατική Πελοπόννησο, με συνοδοιπόρο τον στρατιωτικό και πολιτικό Χριστόφορο Περραιβό ( αληθινό πρόσωπο). Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη, Μάνη, Μεσσηνία γίνονται σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου, αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών, όλα προϊόν ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.
Η ταινία επιλέχτηκε με κριτήριο το ότι, κατά κοινή ομολογία, αποφεύγει το πομπώδες ύφος αρκετών ταινιών μυθοπλασίας με θέμα την επανάσταση του 1821 και τιμά τον ηρωισμό και τον αγώνα με ρομαντισμό και ψυχραιμία, καθώς και μια διάθεση παρατήρησης και αγάπης για την επαναστατική φλόγα του πρωταγωνιστή.


Οι μαθητές /τριες ενεπλάκησαν δημιουργικά και βιωματικά στην διαδικασία κατανόησης της ταινίας, καθώς κλήθηκαν να συμπληρώσουν Φύλλο Εργασίας πριν και μετά την παρακολούθησή της και να καταγράψουν γνώσεις, εντυπώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα.
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που ανταποκρίθηκαν με σεβασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον στην δραστηριότητα αυτή και απέδωσαν με την στάση τους τον πρέποντα φόρο τιμής σε όσους στοχάστηκαν και αγωνίστηκαν για να αποκτήσει ο ελληνικός λαός ελευθερία και κρατική υπόσταση.

Ημέρα των Τριών Ιεραρχών στο Σχολείο μας

Στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη μνήμη αυτών των μεγάλων αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια όμορφη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, όπου όλοι μαζί προσευχηθήκαμε και συμμετείχαμε στη θεία Λειτουργία και στην αρτοκλασία τιμώντας τον Άγιο Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που υπήρξαν φωτισμένοι δάσκαλοι και ιεράρχες της Εκκλησίας. Παράλληλα μια ομάδα 15 μαθητών και μαθητριών με τη συνοδεία δυο καθηγητριών αντιπροσώπευσαν το 7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων με θέμα: «Το Οικολογικό Αποτύπωμα στη Θεολογία των Τριών Ιεραρχών». Μετά την θεία Λειτουργία η υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων θεολόγος εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Κλιάρη μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες και αφού περιηγήθηκαν τα παιδιά στους κήπους της Μονής ακολούθησε δενδροφύτευση.

Κατόπιν όλοι επιστρέψαμε στο σχολείο, όπου κόψαμε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα, με την ελπίδα να φέρει ευλογίες και χαρά σε όλη τη σχολική κοινότητα. Σε κάθε τμήμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε δώρα στους τυχερούς μαθητές που κέρδισαν το φλουρί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφιερώσαμε χρόνο για να συζητήσουμε και να μάθουμε για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών. Οι εκπαιδευτικοί με μια σειρά σύντομων ταινιών που ετοίμασε ο κ. Ζυγούρης παρουσίασαν την ιστορία των Αγίων, τη διδασκαλία τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο εξηγώντας πώς η πίστη τους και η προσφορά τους στην Εκκλησία και την κοινωνία συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα.

Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15/11/2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  εορταστική εκδήλωση προς τιμή της επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. 

Στη γιορτή έγινε αφήγηση του χρονικού των γεγονότων, προβλήθηκε απόσπασμα από  σχετικό ντοκιμαντέρ παραγωγής  ΕΡΤ , διαβάστηκαν ποιήματα και κείμενα σχετικά με τα γεγονότα της εξέγερσης και ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία με συνοδεία μουσικών οργάνων. Ακόμη προβλήθηκαν εικόνες,  οπτικοποιημένα / μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα που σχετίζονται με τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Η εκδήλωσή μας,  πέρα από τα ίδια τα ιστορικά γεγονότα της θλιβερής αυτής πολιτικά περιόδου για τη χώρα μας, δηλαδή της δικτατορίας, προσπάθησε να αναδείξει και ένα – κατά τη γνώμη μας-   πανανθρώπινο και πάντα επίκαιρο μήνυμα της επετείου:  τον διαρκή αγώνα του ανθρώπου για ελευθερία, για  αξιοπρεπή ζωή και για σεβασμό των ατομικών και κοινωνικών του  δικαιωμάτων  ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και άδικη εξουσία. 

Προσπαθήσαμε, επίσης, μέσα από μια επιλογή κειμένων  να αναδείξουμε το πόσο σημαντικές έννοιες  είναι  η Ελευθερία και η Δημοκρατία στη συνείδηση των Ελλήνων διαχρονικά – άλλωστε στον τόπο μας γεννήθηκε η Δημοκρατία –  αλλά και να υπενθυμίσουμε κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από παγκόσμιες διακηρύξεις κι από το Σύνταγμα της Ελλάδας,  που δυστυχώς ακόμη και στην εποχή μας συχνά καταπατώνται,  μεταξύ άλλων αιτιών και λόγω της άγνοιας των ανθρώπων για αυτά. 

Ευχαριστούμε πολύ όλους/ όλες τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ως αφηγητές/τριες  ή αναγνώστες/τριες ποιημάτων και κειμένων, τα παιδιά που συμμετείχαν στην χορωδία φωνητικά ή με μουσικά όργανα και το σύνολο των μαθητών/τριών μας για τον σεβασμό που επέδειξαν  και την όμορφη ατμόσφαιρα με την οποία πλαισίωσαν τη γιορτή. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και  όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες καθώς και  τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Τζαβάρα,  για κάθε είδους υποστήριξη που μας προσέφεραν .

Τέλος, μεγάλη μας χαρά και τιμή  ήταν η παρουσία στη γιορτή μας της κ. Βακαλούδη Αναστασίας, Συμβούλου Φιλολόγων και Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας. Την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. 

  • Υπεύθυνες παρουσίασης: Βελισσάρη Θεοδώρα και Σταύρου Χρυσάνθη
  • Υπεύθυνη χορωδίας: Σερενίδου Ανδρονίκη
  • Τεχνική υποστήριξη: Σουλτανίδης Σωφρόνης

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2024

Την Παρασκευή 25-10-2024 στο πρώτο μέρος της εορταστικής μας εκδήλωσης έγινε η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο του σχολείου, ορίστηκαν παραστάτες και απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία. Το σχολείο μας τίμησε επετειακά δύο σημαντικά εθνικά γεγονότα ιστορικής μνήμης – την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στο εθνικό κράτος (26/10/1912) και την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου (28/10/1940: πέρασε στην εθνική συνείδηση ως ημέρα του ¨ΟΧΙ¨) – που συμπίπτουν χρονικά με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Δημητρίου (26/10). Στο φετινό πρόγραμμα της γιορτής μας επιλέξαμε να προβάλλουμε πρωτίστως το εκπαιδευτικό-ιστορικό περιεχόμενο των γεγονότων, που αποτελεί τη γνωστική προϋπόθεση κάθε επετειακής αναφοράς, αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό τεκμηρίωσης. Ταυτόχρονα, όμως, να αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες και ιδέες που αυτά τα γεγονότα ενσωματώνουν, αρκεί βέβαια, οι σύγχρονες κάθε φορά  γενιές να θέτουν τα κατάλληλα ερωτήματα και να τα προσεγγίζουν με τις οπτικές εκείνες που δεν μπορούν παρά να εστιάζουν στο ανθρωπιστικό πεδίο. Κι εδώ μας συνεπικουρεί μόνιμα η μουσική και η ποίηση. 

       Στο παραπάνω πλαίσιο συμπεριλάβαμε στη γιορτή μας και ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης στο Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη ενταγμένο κι αυτό στην αναγκαιότητα εξοικείωσης των μαθητών μας με όψεις της τοπικής ιστορίας. 

       Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα των μαθητών/μαθητριών  που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα για την υλοποίησή της ως αφηγητές/ηθοποιοί, τα παιδιά που συγκρότησαν με τις μουσικές τους δεξιότητες τη χορωδία, τους υπόλοιπους μαθητές/μαθήτριες, που ως ακροατήριο παρακολούθησαν  με σεβασμό το αποτέλεσμα της προσπάθειας των συμμαθητών/συμμαθητριών τους, τους γονείς/κηδεμόνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τη Διεύθυνση του σχολείου για την υποστήριξη, έμπρακτη και ηθική.

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Ιακωβίδης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνη χορωδίας: Σερενίδου Νίκη

Υπεύθυνος τεχνικών μέσων: Σουλτανίδης Σωφρόνης

Βοηθός Συντονιστής: Φισέκης -Γκούρι Θεοφάνης

Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στους εορτασμούς των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά με την εκδήλωση που είχε τίτλο “Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, του Αποστόλου των Εθνών, στο χώρο και στο χρόνο – Μια πολιτιστική περιήγηση στα μέρη όπου ο Απόστολος Παύλος διάβηκε και δίδαξε και η παρακαταθήκη που άφησε στο πέρασμά του“. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη με συμμετοχή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, γονέων, εκπροσώπων του Δήμου, κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης και προσκεκλημένων ομιλητών. 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις εργασίες των μαθητών Β’ και Γ’ Γυμνασίου και τις ομιλίες εκλεκτών καλεσμένων. Συγκεκριμένα, της κυρίας Αναστασίας Βακαλούδη (Δρ Βυζαντινής Ιστορίας – Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων), του π. Μιχαήλ Κόνια (Δρ Θεολογίας), του Δρ Dhimitri Qosja (Γ.Γραμματέας Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, Ι.Μητρόπολης Δυρραχίου), του π. Κωνσταντίνου (εκπρόσωπος του Μητροπολίτου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων), του π. Παύλου Παπακωνσταντίνου (Ιερατικός Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης) και του π. Νικολάου Αρσένιου Μπαξεβάνη (Ιερατικός Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης). Διαβάστηκαν χαιρετισμοί του κυρίου Ευάγγελου Χρυσού (Βυζαντινολόγος) και του κυρίου Συμεών Πασχαλίδη (Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ). Την παρουσίαση των εργασιών συνόδευσαν μουσικά η κυρία Νίκη Σερενίδου (εκπαιδευτικός Μουσικής Επιστήμης), η μαθήτρια Α’ Γυμνασίου Αυγή Πρίσκα και η κυρία Ανίλα Τέλι (Υψίφωνος), αποδίδοντας μέρος του έργου “Ύμνος της Αγάπης” της Αγγελικής Μπαλλογιάννη.

Ευχαριστούμε θερμά τον π. Νικόλαο για την ένθερμη υποστήριξη και την ευγενική φιλοξενία, καθώς και για την παραχώρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Επίσης, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία. 

Πρόσκληση στην εκδήλωση του σχολείου μας. Μια πολιτιστική περιήγηση στα μέρη όπου ο Απόστολος Παύλος διάβηκε και δίδαξε και η παρακαταθήκη που άφησε στο πέρασμά του.

Το σχολείο μας διοργανώνει την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 11.00 π.μ. εκδήλωση με θέμα: Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, του Αποστόλου των Εθνών, στο χώρο και στο χρόνο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) – Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην πολιτιστική κληρονομιά, 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, μια κοινή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στο σημαντικό  έργο και στην πορεία του Αποστόλου Παύλου από την γειτονιά του  σχολείου μας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης  στην Ευρώπη. Θα παρουσιαστούν τα διαχρονικά μηνύματα των επιστολών του και σχετικά στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από εργασίες μαθητών/τριων και εισηγήσεις καλεσμένων ομιλητών.

Χώρος Διεξαγωγής: Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου, (Λεωφόρος Όχι 16, Θεσσαλονίκη) 

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Την αφίσα σχεδίασε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Άρτεμις Καλλίνου Αναστασιάδη.

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Στις 14/6/2024 το βράδυ αποχαιρετήσαμε με τους απόφοιτους/τες μαθητές και μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου σε μία εκδήλωση “απολογισμού” από μνήμες, εμπειρίες και συναισθήματα.

Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι της ενηλικίωσης – που σε ένα κομμάτι του υπήρξαμε συνοδοιπόροι τους -, ελπίζοντας ότι τους/τις αφήνουμε λίγο πιο σοφούς/ές , πιο ώριμους/ες και πιο αυτόνομους/ες. Κρυφά μέσα μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους/τις βοηθήσαμε να ανοίξουν λίγο περισσότερο τα φτερά τους σε όποια κατεύθυνση αποφασίσει ο καθένας/μια να πετάξει.

Το βράδυ αυτό της Παρασκευής θυμηθήκαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, τραγουδήσαμε, χειροκροτήσαμε και τιμήσαμε όλους/ες όσοι/ες συνέβαλαν από τη θέση τους ο καθένας/μία στην ολοκλήρωση αυτής της πορείας αλλά κυρίως τους ίδιους/ες μαθητές και μαθήτριες μας.

Οι εικόνες και τα βίντεο, που αποτύπωσαν κάποιες στιγμές μόνο της εκδήλωσης, ίσως να μείνουν για όλους/ες μας ως σημεία αναφοράς και επαναφοράς στην αθωότητα και στην αλήθεια της σχολικής ζωής κρατώντας ζωντανές τις μνήμες και τις συγκινήσεις.

Σας ευχαριστούμε όλους μαθητές/τριες, γονείς-κηδεμόνες, συγγενείς, φίλους και φίλες.

Καλό καλοκαίρι.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, της θρησκευτικής και εθνικής εορτής του έθνους μας, στο πάρκο ανάμεσα στην οδό Μητροπολίτη Κωνσταντίνου Μελενίκου και Εθνικής Αμύνης, απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή μας άρχισε με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του οπλαρχηγού Αθανασίου Διάκου. Στην συνέχεια, μπροστά στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 του αρχιστράτηγου Δημήτρη – Τσάμη Καρατάσσου, οι μαθητές και μαθήτριες μας απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν σχετικά κείμενα, τραγούδησαν δημοτικά τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς χορούς.

ΜΠΡΑΒΟ στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και των τριών τάξεων που συμμετείχαν στη γιορτή μας και μας έκαναν υπερήφανους!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον κο Ζυγούρη, στο θεολόγο του σχολείου μας, στον εμπνευστή και υπεύθυνο της γιορτής, στη μουσικό μας , στην κα Σερενίδου και στην κα Καζακαντώνη τη γυμνάστρια μας.

25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή. Γιορτή γεμάτη φως.

«Δυο λευτεριές σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα,

δυο λευτεριές ματόβρεχτες, παιδιά μεγάλου κόπου, 

η λευτεριά του Έλληνα κι η λευτεριά του ανθρώπου»

(Κωστής Παλαμάς)

Είθε το έθνος μας να είναι πάντα ελεύθερο και εμείς να αξιωνόμαστε και να πανηγυρίζουμε υψώνοντας την γαλανόλευκη!

Κοπή βασιλόπιτας

Τρείς Ιεράρχες Αυγοτέμπερα σε ξύλο Γιώργου Κόρδη

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών και μετά από τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, κόψαμε τη βασιλόπιτα μας. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη προσφορά της βασιλόπιτας σε καθηγητές και μαθητές. Τους ευχαριστούμε επίσης και για τα δώρα που προσέφεραν στους τυχερούς.