Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι

Η πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 έως την Τετάρτη 2 Απριλίου 2025. Στην εκδρομή συμμετείχαν 29 μαθητές/τριες της Β΄ τάξης και 3 συνοδοί καθηγητές/τριες, η κ. Τζαβάρα Καλλιόπη (Διευθύντρια), ο κ. Ιακωβίδης Κωνσταντίνος και η κ. Καρπάτση Κατερίνα.


Η εκδρομή στο Βουκουρέστι υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη, εκπληρώνοντας πλήρως τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους της. Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, πρωτίστως, να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τη λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου του Βουκουρεστίου, ενισχύοντας τους δεσμούς με την Ελληνική Ομογένεια.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης, τα οποία προσέφεραν στους μαθητές μια ολοκληρωμένη εικόνα της πολιτιστικής, ιστορικής και φυσικής κληρονομιάς της Ρουμανίας και έτσι ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας π.χ. τη Βουλή του Βουκουρεστίου (Palatul Parlamentului), ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια διοίκησης στον κόσμο, την Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου (Centrul Vechi), το ιστορικό κέντρο της πόλης με τις παραδοσιακές οικίες, εκκλησίες και γραφικούς δρόμους που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ρουμανίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας, με πλούσια συλλογή εκθεμάτων από την φυσική ιστορία και την βιοποικιλότητα της Ρουμανίας, το Πάρκο Herastrau, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα πάρκα του Βουκουρεστίου, στο οποίο βρίσκεται το Μουσείο Χωριού, το Κάστρο Πέλες (Sinaia), ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα-μουσεία της Ευρώπης, πρώην θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας, γνωστό για την αρχιτεκτονική και την πολυτελή διακόσμηση, την πόλη Μπρασόβ, μια γραφική πόλη, που ξεχωρίζει για την Παλιά Πόλη της, τη Μαύρη Εκκλησία και την ατμόσφαιρα παραμυθιού που προσφέρει στους επισκέπτες κ.α..


Επιπρόσθετα, επετεύχθει ο εμπλουτισμός της γλωσσικής εμπειρίας μέσω πρακτικής εξάσκησης σε πραγματικό περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση στην πολιτιστική πολυμορφία και κατανόηση της ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Αυτοί οι στόχοι αναδεικνύουν την ευρύτερη εκπαιδευτική αξία της εκδρομής πέρα από την απλή επίσκεψη σε αξιοθέατα.

Η εκδρομή παρείχε επίσης ποικίλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της υπεύθυνης συμπεριφοράς, της κοινωνικότητας και της ομαδικότητας μεταξύ των μαθητών/τριών, αλλά και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης και της κοινωνικής συνείδησης.


Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν για την άψογη συμπεριφορά και συνεργασία!

Χαμόγελο του Παιδιού, παρέμβαση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Την Πέμπτη 10-4-25 ο κ. Κοζιάκης Ιωάννης, ψυχολόγος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε το 7O Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και υλοποίησε παρέμβαση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Η εκδήλωση διήρκησε 4 ώρες συνολικά και πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εκστρατεία “Μίλα Τώρα” από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το YouSmile.

Δωρεά βιβλίων στο Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου

Στo πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου, παραδόθηκαν την Παρασκευή 28/3/25 βιβλία από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αλλά και από την υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», ως ένδειξη εκτίμησης και διάδοσης του ελληνικού πνεύματος.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή της, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Θεσσαλονίκης Ελένη Αντωνιάδου και φυσικά την Ελληνική Εταιρία Νόσου Αλτσχάιμερ και όλους όσοι έκαναν δωρεά!

Συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε και τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του 7ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, σχολείων της Ενορίας του Αγίου Παύλου. Στην ακολουθία παρευρέθηκε και η Σχολική Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Μαρία Συργιάννη.

Ο Μητροπολίτης μας, μίλησε στα παιδιά με αγάπη και εξήγησε με απλά λόγια, την σημασία της τέλεσης της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Σεβασμιότατος εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και ευχαρίστησε μαθητές και μαθήτριες. Τα παιδιά προσήλθαν με ευλάβεια και μετέλαβαν των αχράντων μυστηρίων. Τέλος πήραν την ευχή του Μητροπολίτη και παρέλαβαν από αυτόν μια κάρτα με QR για να μπορούν να ακούν ηχογραφημένη την Καινή Διαθήκη. Ο πατήρ Νικόλαος ο εφημέριος του ναού πρόσφερε σε όλους ένα κέρασμα.

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821 «Άνεμος Ελευθερίας»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, oι μαθητές /τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το κινηματοθέατρο «ΦΑΡΓΚΑΝΗ», τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ταινία «Άνεμος Ελευθερίας». Πρόκειται για μια μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο δημιουργός συνδυάζει τη μυθοπλασία με τo ντοκιμαντέρ, ώστε από τη μια να «ζωντανέψει» πρόσωπα και καταστάσεις μέσα από τη μυθ-ιστορία κι από την άλλη να ενσωματώσει στο έργο τις αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας.

Η ταινία παρακολουθεί τη διαδρομή ενός επινοημένου χαρακτήρα, του Ιωάννη Φίλωνα, -εμπόρου και ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας– από τη διασπορά του ελληνισμού ως την προεπαναστατική Πελοπόννησο, με συνοδοιπόρο τον στρατιωτικό και πολιτικό Χριστόφορο Περραιβό ( αληθινό πρόσωπο). Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη, Μάνη, Μεσσηνία γίνονται σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου, αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών, όλα προϊόν ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.
Η ταινία επιλέχτηκε με κριτήριο το ότι, κατά κοινή ομολογία, αποφεύγει το πομπώδες ύφος αρκετών ταινιών μυθοπλασίας με θέμα την επανάσταση του 1821 και τιμά τον ηρωισμό και τον αγώνα με ρομαντισμό και ψυχραιμία, καθώς και μια διάθεση παρατήρησης και αγάπης για την επαναστατική φλόγα του πρωταγωνιστή.


Οι μαθητές /τριες ενεπλάκησαν δημιουργικά και βιωματικά στην διαδικασία κατανόησης της ταινίας, καθώς κλήθηκαν να συμπληρώσουν Φύλλο Εργασίας πριν και μετά την παρακολούθησή της και να καταγράψουν γνώσεις, εντυπώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα.
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που ανταποκρίθηκαν με σεβασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον στην δραστηριότητα αυτή και απέδωσαν με την στάση τους τον πρέποντα φόρο τιμής σε όσους στοχάστηκαν και αγωνίστηκαν για να αποκτήσει ο ελληνικός λαός ελευθερία και κρατική υπόσταση.

Παράσταση της «Οδύσσειας» στο σχολείο

Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τη θεατρική ομάδα «Ο Μικρός Βορράς», η οποία παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου τη θεατρική εκδοχή της «Οδύσσειας» του Ομήρου. Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί έφεραν στη σχολική αίθουσα το ομηρικό έπος μέσα από παντομίμα, ζωντανή μουσική, τραγούδι και διάδραση, μετατρέποντας τον χώρο σε έναν ζωντανό χώρο αφήγησης.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, οι μαθητές δεν παρέμειναν απλοί θεατές αλλά έγιναν μέρος του ταξιδιού του Οδυσσέα, βιώνοντας τις περιπέτειες του ήρωα με έναν μοναδικό και σύγχρονο τρόπο. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ομάδες μαθητών μετά το τέλος της παράστασης ανέλαβαν τον ρόλο των ηθοποιών και, με τη βοήθεια των συντελεστών της παράστασης, αναπαρέστησαν σκηνές του έργου. Η ενεργή συμμετοχή τους έδωσε μια νέα διάσταση στη θεατρική εμπειρία, καθιστώντας την διαδραστική και απολαυστική.


Η «Οδύσσεια» του Μικρού Βορρά απέδειξε ότι το αρχαίο έπος παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γεφυρώνοντας την αρχαιότητα με το σήμερα και φέρνοντας τους μαθητές πιο κοντά στις αξίες και τα μηνύματα του Ομήρου.

Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π

Η σπουδαιότητά του π=3,14 είναι τόσο μεγάλη που οι μαθηματικοί τη γιορτάζουν κάθε 14 Μαρτίου, διότι τότε σύμφωνα με τους Αμερικάνους που διαβάζουν πρώτα το μήνα και μετά τη μέρα είναι 3ος μήνας και 14 του μηνός.

Η Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς π γιορτάζεται στις 14 Μαρτίου με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου ακριβώς στη 1:59:26 μετά το μεσημέρι. Επειδή τα επόμενα ψηφία του αριθμού μετά το 3 το 1 και το 4 είναι 15926, δηλαδή 14 Μαρτίου, 01:59:26 !

Στα αγγλικά, το π προφέρεται όπως η πίτα γι’ αυτό εκείνη τη μέρα φτιάχνουν στρογγυλές πίτες. Με γλυκιά στρογγυλή πίτα γιόρτασαν και στο σχολείο μας τη γιορτή του π μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου με την καθηγήτρια των μαθηματικών κ. Μιχαηλίδου Φαίδρα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που παρακολουθήσαν τα παιδιά στην τάξη:

Μήκος-κύκλου

και να σχηματίσετε το π με κομμάτια πεντόμινο* παίζοντας το παιχνίδι που δημιούργησε η εκπαιδευτικός κ. Αγνή Φίτζιου:

*Πεντόμινο είναι ένα πολύγωνο που αποτελείται από 5 ισομεγέθη τετράγωνα συνδεδεμένα πλευρά με πλευρά. Ο όρος προέρχεται από την ελληνική λέξη «πέντε» και το «ντόμινο».

Παρέμβαση για τις Εξαρτήσεις

Την Τρίτη 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας δίωρη διδακτική παρέμβαση στα δύο τμήματα της Γ΄ Τάξης από το Κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Δ. Θεσσαλονίκης – ΟΚΑΝΑ) με θέμα: «Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών».
Εισηγητές ήταν οι ψυχολόγοι των κέντρων κα Παπακώστα – Γάκη Ελένη και ο κος Τσούνης Ανδρέας. Οι εισηγητές/τριες με βιωματικό τρόπο, επιλέγοντας την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, εκμαίευσαν από τους μαθητές/τριες τις απορίες και τις ερωτήσεις που είχαν προς απάντηση αναφορικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων. Έτσι κράτησαν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς δεν επρόκειτο για μια απλή μετάδοση πληροφοριών αλλά πολλές φορές η γνώση προερχόταν μέσα από καθοδηγητικές ερωτήσεις από τους/τις μαθητές/τριες.
Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως τι σημαίνει εξάρτηση – εθισμός, ποια είναι τα αίτια των εξαρτήσεων (ατομικά –κοινωνικά – ψυχολογικά), ποιες είναι οι νόμιμες, οι παράνομες και ποιες οι συμπεριφορικές εξαρτήσεις (πχ τζόγος, προβληματική χρήση του διαδικτύου κλπ.), πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς ή ο κοινωνικός μας περίγυρος ότι υπάρχει κάποιας μορφής εξάρτηση, και τελικά πώς μπορούμε να την ξεπεράσουμε.
Οι μαθητές/τριες σχολίασαν πολύ θετικά το γεγονός ότι οι εισηγητές δεν ήρθαν με έτοιμη εισήγηση αλλά άκουγαν με προσοχή και απαντούσαν σε όλες τις απορίες των μαθητών/τριών με άνεση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον οικείο και μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές/τριες για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφεραν, για τον βιωματικό τρόπο που επέλεξαν να δομήσουν τη διδακτική παρέμβαση και για την δυνατότητα που μας έδωσαν, σε περίπτωση που έχουμε νέες απορίες, να ξαναέρθουν στο σχολείο μας να μας τις επιλύσουν με χαρά.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους/τις μαθητές/τριές μας για την ώριμη συμπεριφορά, τις καίριες ερωτήσεις τους και την ενεργή συμμετοχή τους, γιατί έτσι κατάφεραν να λάβουν τα μέγιστα από τη διδακτική παρέμβαση.
Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Τάξης, στο κεφάλαιο «Κοινωνικά Προβλήματα» καθώς και στις προγραμματισμένες δράσεις του Άξονα 6 της εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου για την τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού του σχολείου μας και του Άξονα 7, Σχολείο και Κοινότητα.
Τα κέντρα πρόληψης «Σείριος» προσφέρουν προγράμματα πρόληψης όπως ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων, παιδιών και παρέχουν πληροφορίες προς άτομα εξαρτημένα και άτομα του περιβάλλοντός τους, με σκοπό να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες δυνατότητες θεραπείας.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.kp-seirios.gr/

Διδακτική επίσκεψη-περιήγηση του Τμήματος Γ2, στα αρχαία ευρήματα στη στάση του Μετρό στη Βενιζέλου

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 το τμήμα του Γ2 του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, επισκεφτήκαμε τα αρχαία ευρήματα στη στάση του Μετρό «Βενιζέλου». Η μετακίνηση έγινε με τα πόδια και έτσι οι μαθητές/τριες είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά και άλλα αξιοθέατα μνημεία (ρωμαϊκή αγορά) καθώς και Ιερούς Ναούς της πόλης μας.


Την περιήγηση στο Σταθμό Βενιζέλου, είχε αναλάβει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, η κα Χριστίνα Τσαγκάλια. Μας εξήγησε και ανέλυσε τα ευρήματα που αποκαλύφτηκαν κατά την κατασκευή του Μετρό και τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. και είναι ανεκτίμητης αξίας. Πιο συγκεκριμένα τα αρχαία που διασώθηκαν είναι από διάφορες περιόδους της ιστορίας, ο ρωμαϊκός και ελληνιστικός δρόμος Decumanus Maximus, Βυζαντινή Μέση Οδός στη συνέχεια και Εγνατία Οδός σήμερα, καθώς και ένα σπουδαίο οικοδομικό σύνολο του αστικού ιστού της ύστερης αρχαιότητας. Για παράδειγμα είδαμε τμήμα από πλατεία όπου σώθηκε βήμα, όπου μιλούσαν οι άρχοντες της εποχής..


Επίσης έχουν διασωθεί τμήματα από τα λουτρά της Ρωμαϊκής εποχής και έχουν αποκαλυφθεί πεζοδρόμια της ελληνιστικής εποχής και κομμάτια από το Οκτάπυλο. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη καθώς και η περιήγηση, είχαν άμεσο αποτέλεσμα, όσον αφορά την ενημέρωση, την ιστορική κατάρτιση αλλά και το θαυμασμό μας, για τη μακραίωνη ιστορία της πόλης μας.


Κατά την επιστροφή από την Εγνατία οδό, θαυμάσαμε με τους συνοδούς καθηγητές μας και το κρηναίο οικοδόμημα της ύστερης αρχαιότητας, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα του Μετρό και που εντοπίστηκε βορειοδυτικά του σταθμού της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή του Decumanus Maximus και Cardo του 4ου αιώνα, σημερινό σταυροδρόμι της Εγνατίας οδού και της οδού Αγίας Σοφίας.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Κα Χριστίνα Τσαγκάλια , από την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, για την αναλυτική και λεπτομερή περιήγηση, που μας έκανε περήφανους για άλλη μια φορά για την πόλη μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Γ2
του 7 ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΖΩΗ – Δράση Εθελοντισμού

Την Τρίτη στις 18 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση – παρέμβαση στα τρία τμήματα της Α΄ Τάξης για τον σύλλογο ΣΥΖΩΗ στα πλαίσια των δράσεων του Ενεργού Πολίτη. Τον σύλλογο ΣΥΖΩΗ ίδρυσαν γονείς και φίλοι παιδιών με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή και ποιοτική εκπαίδευση, για εξέλιξη και διαβίωση μέσα από θεραπευτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες. Ακόμη βασικοί στόχοι του συλλόγου είναι η ισότιμη εκπαίδευση και η κοινωνική ένταξη των παιδιών, η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Την ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του συλλόγου έκανε στους μαθητές και στις μαθήτριες ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Καζαντζίδης πρόεδρος του συλλόγου. Μίλησε για τη χαρά του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που αισθάνονται όσοι εθελοντές συμμετέχουν στις δράσεις, αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους και πολύ θετική ενέργεια.

Οι μαθητές/τριες και ο σύλλογος των καθηγητών του 7ου Γυμνασίου αποφάσισαν να στηρίξουν τη ΣΥΖΩΗ συλλέγοντας στο χώρο του σχολείου πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού, χυμών, γάλακτος. Τα έσοδα από την πώλησή τους σε εργοστάσιο ανακύκλωσης διατίθενται από τη ΣΥΖΩΗ αποκλειστικά για την αγορά εξαρτημάτων που προσαρμόζονται στα αναπηρικά καροτσάκια και στις ειδικές ζώνες ασφαλείας για τα αμαξίδια αυτά. Ένας τόνος καπάκια αποδίδει περίπου 160€. Κανένα, λοιπόν, καπάκι χαμένο!

Επίσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη δράση «Χάρισε χιλιόμετρα στη ΣΥΖΩΗ», η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το σχολείο για όσους γονείς και κηδεμόνες θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο ΣΥΖΩΗ εδώ