Επισκέψεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019

Θεατρική παράσταση “Οδύσσεια” από τον Μικρό Βορρά. Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Βορράς  την “Οδύσσεια” του Ομήρου, το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”. Μέσα από διάφορα ήδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση δόθηκε η εξαιρετική ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές του σχολείου μας να παρακολουθήσουν το μεγαλείο του κειμένου, να ζήσουν μαγικές στιγμές και να πάρουν μέρος σε θεατρικό παιχνίδι.

                                                       

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Institut Français de Thessalonique . Τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, μαθήτριες και μαθητές  της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου,  που έχουν επιλέξει τη Γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα, επισκέφτηκαν το Institut Français de Thessalonique και πήραν μέρος σε ένα γλωσσικό εργαστήριο με θέμα τα Χριστούγεννα. Κατά τη διάρκεια του γλωσσικού αυτού εργαστηρίου τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λεξιλόγιο των Χριστουγέννων μέσα από διάφορα γλωσσικά παιχνίδια.

 

Επίσκεψη στο Goethe – Institut.Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης του σχολείου μας, που έχουν επιλέξει τη Γερμανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα επισκέφτηκαν το Goethe – Institut.

Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στο workshop “Ein Geheimnis in Düsseldorf: Wo steckt Katrin? “, έχοντας την ευκαιρία να εξασκήσουν τις γνώσεις, που ήδη έχουν στη γερμανική γλώσσα, και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη στο γερμανικό ινστιτούτο ολοκληρώθηκε με την προβολή του παραμυθιού “Tischlein deck dich”   των αδελφών Grimm