‘Ενας χάρτης, ένα νόμισμα, μια ιστορία για την ελευθερία

Την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, μαθήτριες και μαθητές του Α2 τμήματος του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Αρχαιολιογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : “Ένας χάρτης, ένα νόμισμα, μια ιστορία για την ελευθερία”. Μέσω αυτού του προγράμματος, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Μπεχτσή, δόθηκε η ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές μας να γνωρίσουν τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή και να κατανοήσουν την εποπτική αποτελεσματικότητα που έχει ο χάρτης ως συνοπτικός και άμεσος φορέας πληροφοριών και ιδεών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, Η Χάρτα μετατράπηκε σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο τα παιδιά ακολούθησαν διαδρομές, διάβασαν τον χάρτη, παρατήρησαν τα σύμβολα, έπαιξαν με τα νομίσματα. Η περιήγηση στον χάρτη τους προσέφερε ένα νοητό ταξίδι σε τόπους, σε μύθους και στους ανθρώπους που ενέπνευσαν μια Επανάσταση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α2 και οι συνοδοί τους, η κα Α. Κοσσυβάκη και η κα Ν. Σερενίδου, έχοντας ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.