Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης “Μαθητές Ενωμένοι“, την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 και οι τρείς τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ιστορίες να σκεφτείς” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι.

Η συγκεκριμένη παράσταση κατάφερε να μεταφέρει με απλό και παραστατικό τρόπο την αλήθεια της ζωής, καθώς τοποθέτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε γνώριμες καταστάσεις. Με τη μορφή μικρών, συγκινητικών και συνάμα αστείων ιστοριών, κατάφερε να τους διδάξει αλλά και να τους διασκεδάσει, περιγράφοντας τη σημασία της αυτογνωσίας και την αξία των διαπροσωπικών σχέσεων. 

Απλές και ανθρώπινες ιστορίες που έδωσαν τροφή για σκέψη και προβληματισμό, ιστορίες που προκάλεσαν δάκρυα ή γέλιο μέχρι δακρύων. “Ιστορίες που συν-κινούν, μετα-κινούν και μας παρα-κινούν να σκεφτούμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας με φίλους και… εχθρούς, ζωντανεύουν μέσα από μια παράσταση με καταιγιστικό ρυθμό και συνεχείς εναλλαγές που μοιάζει με όνειρο”

«Γιατί ζωή χωρίς όνειρα… τι να την κάνεις!»

” Η μαγική τέχνη της αφήγησης μιας ιστορίας σου ανοίγει πόρτες αγνοημένες, δυνατότητες που δεν τις είχες φανταστεί, δρόμους που δε βάδισες ακόμη” Χόρχε Μπουκάι