ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Σε λίγο καιρό τα σχολεία θα κλείσουν και τα παιδιά όλου του κόσμου θα απολαύσουν τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Φίλοι και συγγενείς θα ανταλλάξουν δώρα και θα συγκεντρωθούν γύρω από το γιορτινό τραπέζι…

Αυτό το ιδανικό σενάριο δεν ισχύει για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Στον κόσμο που ζούμε και στην περιοχή μας, υπάρχουν οικογένειες οι οποίες στερούνται τα αναγκαία και δεν αντέχουν οικονομικά τη θρέψη και την ανατροφή της οικογένειάς τους.

Για τους λόγους αυτούς οι μαθητές και οι γονείς του 7ου Γυμνασίου σκέφτηκαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, έτσι ώστε να βοηθηθούν με τον τρόπο αυτό οι άπορες οικογένειες, για να χαρούν όσο μπορούν κι αυτές, τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, μέσω των εθελοντών της Ενορίας του Αγίου Παύλου.

Ας υιοθετήσουμε όλοι μας τις αξίες της προσφοράς, της ενσυναίσθησης και της ελεημοσύνης, ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι συνάνθρωποι δίπλα μας. Ας ακολουθήσουμε το πνεύμα της αγάπης και της ελπίδας, που πηγάζει από τη Γέννηση του θεανθρώπου και ας βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, τώρα και κάθε εποχή.

Βηθλέεμ
Ο Ναός της Γεννήσεως

Ας μην ξεχνάμε ότι η προσφορά και η ανιδιοτελής αγάπη, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής των Χριστουγέννων. Μακάρι όλοι μας να δίνουμε αδιάκοπα ένα χέρι βοήθειας και ελπίδας, ώστε να βελτιωθεί η δύσκολη σημερινή πραγματικότητα, στους μη έχοντες τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, στην περιοχή μας.

Το Σπήλαιο της Γέννησης

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και καλή και ευλογημένη νέα χρονιά

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου